Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gefrituurde rode ui, augurk en een frisse salade

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ head

IJsbergsla

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Gesneden augurken

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1018 kcal
Energie (kJ)4261 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.3 g
Eiwitten26 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Pour la saucisse, portez de l'eau à ébullition dans la casserole.

Préparer la salade
2

Dans le saladier, mélangez, par personne : 1/2 cs d'huile d’olive vierge extra, 1 cc de vinaigre balsamique noir, du sel et du poivre. Détaillez le concombre en dés. Épluchez l'orange. Détachez-en les quartiers et coupez-les en dés. Coupez ou déchirez les feuilles de la laitue iceberg au-dessus du saladier, ajoutez le concombre et l'orange, puis mélangez le tout à la vinaigrette.

Frire et préparer
3

Enfournez la demi-baguette 6 à 8 minutes. Ajoutez la saucisse à la casserole, portez le feu sur doux et faites-la chauffer 6 minutes. Coupez l'oignon rouge en demi-rondelles. Faites chauffer 1/4 cs de beurre par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y frire l'oignon rouge 2 à 3 minutes. Dans le petit bol, mélangez la mayonnaise avec, par personne : 1 cc de miel, 2 cc de moutarde, du sel et du poivre.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de gefrituurde uitjes. Overige mayonaise en gefrituurde uitjes kun je verwerken in een lunchsalade of op je boterham.

Garni le pain et servir
4

Coupez la saucisse en deux dans la longueur. Ouvrez la baguette et tartinez chaque côté de sauce miel-moutarde. Garnissez de saucisse, d'oignon rouge et cornichons. Saupoudrez d'oignons frits et accompagnez de la salade.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!