
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
met knapperige koolsalade
Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Pulled pork
30 gram
Rucola en veldsla
15 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Aioli
Zelf toevoegen
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
50 ml
[Zoutarme] runderbouillon
1 el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rode ui in ringen.
- Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten (zie Tip).
- Bereid de runderbouillon.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.

- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout.
- Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om.
- Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

- Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon.
- Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
- Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

- Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork.
- Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli.
- Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.