Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfood-klassieker.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Turks broodje

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2719 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Cuire le gyros de poulet
1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez l'oignon rouge en fines rondelles. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites cuire le gyros de poulet avec la moitié de l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Râper
2

Enfournez le pain turc 5 à 8 minutes. Réservez 2 feuilles de laitue par personne et coupez finement le reste de la salade. Râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous. Coupez la tomate et le concombre en rondelles.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Préparer la salade
3

Ouvrez le pain et tartinez-le d'aïoli. Garnissez-le des feuilles de laitue, de quelques rondelles de tomate et de concombre, d'un peu d'oignon rouge cru et de carotte râpée. Dans le saladier, mélangez le reste des légumes et la laitue avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1 cc de vinaigre de vin blanc, du sel et du poivre.

Servir
4

Servez les pains garnis sur les assiettes. Disposez le gyros de poulet dessus. Accompagnez du reste de salade.