Skip to main content
Halloween spook-spritskoekjes
Halloween spook-spritskoekjes

Halloween spook-spritskoekjes

+/- 12 stuks

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

130 gram

Ongezouten boter

½ stuk(s)

Ei

200 gram

Tarwebloem

½ stuk(s)

Citroen

Bloemsuiker

100 gram

Melkchocoladedruppels

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

80 gram

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)6255 kJ
Energie (kcal)1495 kcal
Vetten74.1 g
waarvan verzadigd45.9 g
Koolhydraten188.2 g
waarvan suikers117.1 g
Vezels5.6 g
Eiwitten19 g
Zout1.4 g
Potassium30 mg
Calcium2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Film plastique
Mixer
Kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 160°C. Râpez le zeste de 1/2 citron à la râpe fine. Battez l'œuf dans le petit bol. Ajoutez le beurre, le zeste de citron et le sucre dans le grand bol et battez au mixeur ou au fouet jusqu'à obtenir un mélange aéré. Incorporez rapidement la farine, le sel et 1/2 œuf au mélange.

Tip: De andere helft van het ei kun je gebruiken voor een lunchomelet.

Préparer les fantômes
2

Pétrissez davantage le mélange avec vos mains pour obtenir une pâte lisse. Divisez la pâte en 12 boules et placez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Aplatissez les boules et tirez le bas de chaque pièce vers le bas et sur les côtés pour leur donner une forme de fantôme.

Tip: De koekjes worden groter tijdens het bakken, dus zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen. Verdeel eventueel over twee bakplaten.

Enfourner
3

Enfournez les biscuits sablés 12 à 15 minutes. Laissez les biscuits reposer sur la plaque de cuisson 5 minutes, puis placez-les sur une grille pour qu'ils refroidissent davantage. Laissez le four refroidir à 60°C.

Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Apprêter
4

Ajoutez les pépites de chocolat blanc dans le plat four. Enfournez le plat 5 à 10 minutes ou jusqu'à ce que le chocolat ait fondu. Utilisez une cuillère pour napper les biscuits de chocolat blanc fondu. Placez les biscuits sur une assiette et utilisez les copeaux de chocolat noir pour créer leurs yeux. Laissez le chocolat blanc refroidir et durcir.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

De kipfilet is gekruid met Indiase kruiden
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Met courgette en pruimtomaat
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche. tomaat en rozemarijn
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille
Orzo-risotto met kabeljauw

Orzo-risotto met kabeljauw

Met spekjes, citroen en tijm
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Avec des lardons, du citron et du thym
Spaanse rijstschotel met garnalen

Spaanse rijstschotel met garnalen

Met olijven en citroen
Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika

Fazzoletti met Brandt & Levie-worst, courgette en paprika

Met verse citroen voor een frisse twist
Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

Wijtingfilet en bataat-wortelpuree met prei en oregano

Au poireau et à l’origan
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Met gigli, een pastasoort die oorspronkelijk uit Florence komt
Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Met little gem en verse kruiden
Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Met gremolata en aardappelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes