Skip to main content
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met gekaramelliseerde ui, citroen en amandelschaafsel

4.1
(195)

In vergelijking met andere soorten linzen behouden groene linzen hun vorm beter tijdens het koken. Ook behouden ze een beetje textuur!

Labels:
Veggie
Extra groente
Fibermaxxing
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

35 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels16.2 g
Eiwitten27.6 g
Zout2.1 g
Potassium603.8 mg
Calcium61.8 mg
Iron1 mg
Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Weeg de linzen en bulgur af.
  • Kook de linzen 20 minuten.
  • Voeg dan de bulgur toe en kook 10 minuten verder. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Ui karamelliseren
3
  • Voeg een klontje boter toe aan dezelfde pan en bak de ui 5 minuten.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden, de suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Roer goed door en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Salade maken
4
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn.
  • Voeg de tomaat en sla toe aan een saladekom.
  • Snijd de citroen in partjes en verkruimel de kaas.
Afmaken
5
  • Voeg de bulgur en linzen, de helft van de avocado en de helft van de kaas toe aan de saladekom.
  • Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de ui, de overige avocado en de overige kaas eroverheen.
  • Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders