Skip to main content
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui

4.3
(746)

Speciaal ingrediënt in je box! De sojasaus in jouw box bevat minder zout, maar is minstens zo lekker.

Labels:
Calorie Smart
Famille
Ingrédient spécial
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

30 gram

Tomatenketchup

5 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2886 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers20 g
Vezels16.2 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.5 g
Potassium1596.3 mg
Calcium136.5 mg
Iron2.7 mg
Pan
Kom
Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en bewaar apart.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snipper de ui fijn.
Gehaktballetjes maken
2
  • Schenk een bodempje water in een sauteerpan. Voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in de pan uitstomen.
  • Meng in een kom het gehakt met de panko. Draai er 3 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit een klein klontje boter in een pan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de helft van de ui toe. Bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
Groenten bakken
3
  • Besprenkel de sperziebonen met olijfolie, voeg de overige ui toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de ketchup met de sojasaus, de honing en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten al roerend. Zet daarna het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, een klein klontje boter en eventueel wat kookvocht met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en de verse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden. Schep de groenten en de gehaktballetjes ernaast.
  • Besprenkel met de saus uit de pan.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders