Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met patatjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met patatjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

250 gram

Ovenaardappelwedges

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de ovenaardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. 
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Snijden
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, appel en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schenk de currysaus eroverheen. Garneer met de ui.
  • Serveer de worst met currysaus met de patatjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.