Skip to main content
Beenham met hasselback aardappelen
Beenham met hasselback aardappelen

Beenham met hasselback aardappelen

met prei in vinaigrette en in spek gerolde haricots verts

De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Rosevalaardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

½ stuk(s)

Prei

150 gram

Haricots verts

3 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Cranberrychutney

50 ml

Culinaire room

40 gram

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2.5 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ tl

Rodewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1397 kcal
Energie (kJ)5846 kJ
Vetten80 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers37 g
Vezels18.3 g
Eiwitten59 g
Zout6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Garde
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

Hasselback maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en maak schijfjes van 4 mm dik. Snijd ze in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant van de aardappel aan elkaar zitten (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng de gedroogde tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Leg 2 houten lepels in de lengte onder de aardappel, zodat je de aardappel niet doorsnijdt (zie stapfoto).

Beenham
2
  • Meng de aardappelen in een kom met de tijm-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd vervolgens in plakjes. Verdeel de plakjes over een ovenschaal en leg de beenham erop.
  • Bak de beenham naast of onder de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven.
Prei bereiden
3
  • Bereid de bouillon. Snijd de prei in de lengte in stukken van ongeveer 10 cm.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de prei 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met 250 ml bouillon per persoon en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de prei 10 - 12 minuten op laag vuur en giet daarna af.
  • Maak ondertussen in een saladekom een vinaigrette van per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing. Meng de prei door de vinaigrette en bewaar apart.
Haricots verts bereiden
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze afgedekt 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uistomen zonder deksel.
  • Verdeel de haricots verts over de plakjes ontbijtspek en rol ze vervolgens in het spek.
  • Bak de rolletjes 7 - 9 minuten mee met de hasselback-aardappelen in de oven.
Saus maken
5
  • Snipper de sjalot. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de sjalot en de rest van de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg dan de kookroom, cranberrychutney en per persoon: 1/2 tl mosterd en 50 ml bouillon toe.
  • Roer goed door met een garde en laat 5 - 8 minuten inkoken tot een gladde saus.
Serveren
6
  • Meng vlak voor serveren de gemengde sla met de prei.
  • Serveer de beenham met de mosterd-cranberrysaus. Leg de hasselback-aardappelen en de in spek gerolde haricots verts op de serveerschalen.
  • Serveer de prei ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes