Beef teriyaki met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beef teriyaki met noedels

Beef teriyaki met noedels

met wortel, paprika en zoetzure komkommer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
Allergenen:
Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1.25 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2258 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten15.4 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels6.3 g
Eiwitten31.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Kom
•Wok of hapjespan met deksel
•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/4 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.

Komkommer zoetzuur maken
2

Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuif zout. Meng de komkommer erdoor en houd apart. 

Groenten bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de paprika en de wortel in blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. 

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Afmaken
5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.