Skip to main content
Plantaardige fish sticks met salade met ravigotedressing

Plantaardige fish sticks met salade met ravigotedressing

met patatjes en bieslookmayonaise

In vergelijking met andere komkommersoorten hebben mini-komkommers een dunnere schil. Ook zijn ze korter, bijna pitloos en extra knapperig. De smaak is mild en lichtzoet.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Radicchio en romaine

100 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Plantaardige fish sticks

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gerst, Gluten, Haver, Mosterd, Soja)

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3605 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels16.1 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.6 g
Trans Fat1.2 g
Potassium290.5 mg
Calcium20.7 mg
Iron1.6 mg
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten. 
  • Haal het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tijm toe en bak 5 minuten verder.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Fish sticks bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische fish sticks in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de ravigotesaus met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, de koolmix, de zonnebloempitten, de komkommer en de appel toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing.
Serveren
4
  • Serveer de patatjes op borden en verdeel alles ernaast.
  • Serveer met de bieslookmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders