Balinese wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Balinese wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

met gember-knoflookrijst en sperzieboontjes

Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

3 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Broccoli

40 gram

Basmatirijst

50 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)874 kJ
Energie (kcal)209 kcal
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers6 g
Vezels9.3 g
Eiwitten5.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1tl honing per persoon, peper en zout. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook en de helft van de gember 1-2 minuten. Voeg de basmatirijst en 125 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg extra water toe als de rijst te droog kookt. Kook de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst mee met de rijst.

3

Verhit ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg, zodra het water kookt, de broccoli toe en kook 2 minuten (zie TIP). Giet af en spoel af met koud water, maar bewaar het kookwater. Kook daarna de sperzieboontjes in hetzelfde kookwater in 7 - 9 minuten beetgaar.

Tip: De kooktechniek waarbij groente kort wordt gekookt en vervolgens meteen wordt afgespoeld met koud water, wordt ook wel 'blancheren' genoemd.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes, de overige knoflook en de overige gember 2 - 3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart - je voegt ze later weer toe om te zorgen dat ze niet taai worden.

Tip: Door de biefstuk en drie soorten groente krijg je met dit gerecht een derde van de ADH ijzer binnen en 100% van de ADH vitamine C.

5

Voeg de broccoli en 1 el water per persoon toe aan de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe en verhit nog een halve minuut. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de rijst met de groenten en runderbiefstukpuntjes. Schep de boontjes ernaast. Garneer de boontjes met de gomasio.

Tip: Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.