Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

met ovenfriet, koolsla en walnootjes

Jackfruit is de vleesvervanger van het moment! Onrijp imiteert hij vlees als geen ander - met een vlezige structuur, lekker om te marineren en vol belangrijke voedingsstoffen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

150 gram

Jackfruit

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bruine basterdsuiker

½ el

Mosterd

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)868 kcal
Energie (kJ)3634 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers21 g
Vezels9.4 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Laat de jackfruit uitlekken in een vergiet en spoel af onder stromend water. Leg op een snijplank en snijd grof.
Saus bereiden
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de passata en jackfruit toe met per persoon: 1 el bruine suiker, 1/2 el mosterd, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 50 ml water.
  • Laat het geheel 10 - 12 minuten zachtjes koken. Houd in de gaten en roer regelmatig door tot al het water is verdampt.

Tip: Jackfruit heeft een lekkere bite en is daardoor een originele vervanger voor vlees of vis. Wist je dat Jackfruit rijk is aan vezels en vitamine C?

Koolsla maken
3
  • Bak ondertussen het demi-baguette 4 - 6 minuten in de oven naast de halve krieltjes.
  • Meng de mix van rodekool, witte kool en wortel in een saladekom met de helft van de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4
  • Snijd het demi-baguette open en beleg met de koolsla en pulled jackfruit.
  • Serveer met de frietjes en de rest van de mayonaise.
  • Schep de overige koolsla ernaast en bestrooi met de walnootstukjes.