HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaguette Met Gekruide Kip En Mozzarella
topBanner
Baguette met gekruide kip en mozzarella

Baguette met gekruide kip en mozzarella

met paprika en frisse salade

Lees meer

In dit gerecht gebruik je BBQ rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Biologische witte demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

1.32 krop(pen)

Little gem

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

BBQ rub

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Gesneden ui

100 gram

Paprikareepjes

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3826 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.

2

Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut. Voeg de paprikareepjes en het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los. Voeg de tomatenpuree, de BBQ rub en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan. Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen, of tot het water is verdampt.

3

Snijd de sla grof en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukken (zie Tip). Meng de sla, tomatenblokjes en bladpeterselie door de dressing.

4

Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella (zie Tip). Leg het broodje op het bord. Serveer de salade ernaast.