Skip to main content
Luxe bulgogi-biefstukbowl
Luxe bulgogi-biefstukbowl

Luxe bulgogi-biefstukbowl

met broccoli en kimchi-mayonaise

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Allergenen:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

20 gram

Kimchisaus

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

¼ bosje(s)

Lente-ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

250 ml

Water

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3657 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten41.3 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Haal daarna de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet de rijst af indien nodig.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Koolsalade maken
2
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pot met deksel en kook, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander fijn.
  • Meng in een saladekom de sesamolie met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de helft van de koriander en de rode kool, witte kool en wortel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Laat staan tot serveren en schep af en toe om.
Steak bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de gemarineerde biefstuk voorzichtig in de pan en bak 1 - 3 minuten.
  • Draai de biefstuk om, voeg het witte gedeelte van de lente-ui toe aan de pan en bak nog 1 - 3 minuten (zie Tip). 
  • Blus het geheel de laatste minuut af met de bulgogisaus.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de kimchisaus met de mayonaise.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
4
  • Snijd de bulgogi-steak in sneetjes.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de biefstuk, broccoli en koolsalade naast elkaar op de rijst.
  • Besprenkel het vlees met de bulgogisaus uit de pan (zie Tip).
  • Garneer met de kimchi-mayonaise, gomasio, het groene gedeelte van de lente-ui en de overige koriander.

Tip: Voeg eventueel 1 el water per persoon toe aan de pan en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur zodat er een saus ontstaat.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel