Skip to main content
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en oude komijnekaas

Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en oude komijnekaas

Een frisse zomersalade met zoete gele tomaten

4.1
(158)

De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De pecannoten van Jan Gotjé geven dit gerecht een lekkere bite.

Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

20 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

250 g

Grenailles

125 g

Tomates cerises jaunes

1

Oignon nouveau

½ brin(s)

Origan séché

¼

Orange

50 g

Fromage au cumin

(Contient: Lait (contient du lactose))

1

Mini laitue romaine

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Moutarde

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories712 kcal
Énergie (kJ)2979 kJ
Graisses39 g
Graisses saturées11 g
Glucides60 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines23 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Bol
Robot culinaire

Instructions

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes.

2

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de krieltjes
3

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten fijn
4

Verwijder ondertussen de bittere kern van de romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de lenteui in fijne ringen . Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pers het sap van de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en lenteui in een saladekom.

Maak een dressing
5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer.

6

Voeg de krieltjes, dressing en komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de maaltijd met pecannoten
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes