De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De pecannoten van Jan Gotjé geven dit gerecht een lekkere bite.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
20 g
Noix de pécan
(Contient: Fruits à coque)
250 g
Grenailles
125 g
Tomates cerises jaunes
1
Oignon nouveau
½ brin(s)
Origan séché
¼
Orange
50 g
Fromage au cumin
(Contient: Lait (contient du lactose))
1
Mini laitue romaine
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Moutarde
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
½ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes.
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de bittere kern van de romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de lenteui in fijne ringen . Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pers het sap van de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en lenteui in een saladekom.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer.
Voeg de krieltjes, dressing en komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.