
Guacamole is uitgevonden door de Azteken in de regio die we nu kennen als Mexico; ze noemden het “ahuacamolli”, een combinatie van de Azteekse woorden ‘ahucatl’ (avocado) en “molli” (saus).
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
70 gram
Maïs in blik
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
40 gram
Guacamole
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Suiker
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout



Tip: Geen microgolf? Geen probleem! Leg de tortilla’s op een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in een voorverwarmde oven.
