Zeebaars met aardappelen in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Met cherrytomaten en leccino-olijven

Met dit gerecht haal je het zomergevoel weer even terug. De smaakvolle combinatie van vis, tomaten en olijven neemt je mee naar de Mediterranee. Zeebaars is een delicate vis met een milde smaak, die zich goed leent om op de huid te bakken.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Tomaat

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Passata

15 gram

Leccino olijven

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tomaten in de oven
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de helft van de knoflook en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10–15 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Zorg ondertussen dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige knoflook met de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de tomatenpassata en de bouillon, breng aan de kook en laat 12 – 15 minuten tot ongeveer de helft inkoken op hoog vuur. Roer regelmatig door. Schep daarna de cherrytomaten uit de oven voorzichtig door de tomatensaus.

Zeebaars bakken
5

Snijd ondertussen de leccino-olijven in dunne ringen. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de zeebaars om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Schep de aardappelen met saus op de borden, leg de zeebaarsfilet erbij en garneer het gerecht met de leccino-olijven.