
Zalmfilet met aardappelsalade op z'n Aziatisch
met gewokte courgette, sojasaus en sesamzaadjes
Deze aardappelsalade bereid je op z'n Aziatisch. Je maakt namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
½ stuk(s)
Ui
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
½ tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Sambal
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
15 gram
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 2 cm dik.

Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de helft van de dressing toe en bak 3 - 5 minuten al roerend. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de courgette over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.