Wildzwijnburger deluxe met bospeenpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger deluxe met bospeenpuree

Wildzwijnburger deluxe met bospeenpuree

met spruitjes, spek en walnoten

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Spruiten

15 gram

Walnoten

2 plak(ken)

Ontbijtspek

50 gram

Mosterdcress

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)905 kcal
Energie (kJ)3788 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14 g
Vezels18 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Koken
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd het loof van de bospeen af, halveer eventueel grote bospenen in de lengte en snijd in stukken van 5 cm. Snijd de harde onderkant van de spruiten. Kook de aardappelen en bospeen samen in een van de pannen in 15 - 17 minuten gaar. Kook de spruiten 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel de spruiten onder koud water zodat ze niet verder garen.

Voorbereiden
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de walnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Houd ook de pan apart voor stap 5. Trek ondertussen het ontbijtspek uit elkaar in kleinere stukken. Knip de mosterdcress los van het plantje.

Spruiten bakken
3

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de helft van de rode ui 8 minuten al roerend (zie Tip). Voeg dan het spek toe aan de pan met spruiten. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of tot het spek krokant is.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden zodra ze zijn afgekoeld.

Puree afmaken
4

Giet de aardappelen en bospeen af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd. Meng goed. Breng de puree op smaak met peper en zout. Houd de puree warm op laag vuur.

Wildzwijnburger bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de walnoten op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige rode ui toe wanneer je de burger omdraait. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg een scheutje water en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe aan de koekenpan. Kook kort in en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast. Garneer de spruitjes met de walnoten en de puree met de mosterdcress. Serveer met de jus.