Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus

Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus

met geroosterde groenten

Als je tomatenpuree een paar minuten in wat olie bakt tot het begint te geuren, vóórdat je andere ingrediënten toevoegt, wordt de tomatensmaak versterkt en de bitterheid minder.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers26.1 g
Vezels18.5 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Groenten roosteren
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 10 - 12 minuten in de pot (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Knoflook en basilicum snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 30 ml pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten reduceren. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de Grana Padanovlokken en het basilicum.