topBanner
Volkoren couscous met blauwe kaas

Volkoren couscous met blauwe kaas

met gebakken peer en cranberry-pittenmix

Lees meer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Kastanjechampignons

4 stuk(s)

Peer

2 tl

Gedroogde tijm

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Cranberry-pittenmix

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3442 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers46.0 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.

2

Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de volkoren couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt), meng in een saladekom met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de volkoren couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla door en breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de salade op de borden, bestrooi met de Danablu en de cranberry-pittenmix. Garneer met de partjes peer. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.