Skip to main content
Vol-au-vent van vismelange en noordzeegarnalen
Vol-au-vent van vismelange en noordzeegarnalen

Vol-au-vent van vismelange en noordzeegarnalen

met wortel, venkel en champignons

Vandaag kook je een variant op een Vlaamse klassieker: vol-au-vent of ook bekend als koninginnenhapje. Een pasteitje dat vaak wordt gevuld met een combinatie van kippenragout, gehaktballetjes en paddenstoelen. Wij houden van variatie en daarom hebben we gekozen voor een variant met vis in plaats van kip.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Venkel

50 gram

Wortel

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Bladerdeekbakje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Lupine)

25 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat: Vis)

25 gram

Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

175 ml

Visbouillon

2.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Mosterd

1 el

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kJ)4236 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels10 g
Eiwitten42 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd in smalle reepjes en bewaar het eventuele venkelloof. Snijd de wortel in dunne, halve plakjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Groenten bereiden
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot en de knoflook in 1 – 2 minuten glazig. Voeg de venkel en de wortel toe en bak nog 8 – 10 minuten. Voeg na 5 minuten ook de champignons toe.

Vol-au-vent voorbereiden
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Bak de bladerdeegbakjes 5 – 10 minuten in de oven. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan met deksel op gemiddeld vuur en voeg er 1 el bloem per persoon aan toe. Laat droogkoken, tot de bloem begint te geuren.

Vol-au-vent maken
4

Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de visbouillon toe aan de bloem en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad en voeg de room en 1/2 tl mosterd per persoon toe. Meng de groenten door de saus en kook nog 5 minuten zachtjes. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe en laat 1 – 2 minuten garen in de saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe en roer door. Voeg dan 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer dan de helft van de bladpeterselie door de puree.

Serveren
6

Zet de bladerdeegbakjes op de borden en vul ze met de helft van de saus. Serveer de andere helft van de saus op het bord. Verdeel ook de puree over de borden. Garneer de vol-au-vent met de Noordzeegarnalen en de overige bladpeterselie. Verdeel de citroenpartjes over de borden en garneer met het venkelloof.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus