Wist je dat elke portie meer dan 250 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Laurierblad
50 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Bladerdeegkoekje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Tomaat
1 tl
Extra vierge olijfolie
2 el
[Plantaardige] boter
1 el
Bloem
100 ml
Zoutarme groentebouillon
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat champignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten al roerend. Voeg vervolgens per persoon: 1 el boter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de culinaire room toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes reduceren (zie Tip).
Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.
Leg het bladerdeegkoekje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige boter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bladerdeegkoekjes over de borden en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.