Vegetarische vol-au-vent met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische vol-au-vent met champignons

Vegetarische vol-au-vent met champignons

met bladerdeegkoekje, aardappelpuree en salade

Goed voor jou en de wereld om je heen Tijdens de eerste editie van de Week Zonder Vlees laten we je zien hoe leuk én lekker veggie koken is. Eet je mee? Door één week geen vlees te eten, bespaar je 18,3 kg aan CO₂e-uitstoot - dat is net zoveel als een autorit van wel 95 km. Met dit Veggie-recept ben je goed op weg en wie weet raak je deze week geïnspireerd om vaker veggie te koken!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeegkoekje

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] boter

1 el

Bloem

100 ml

Zoutarme groentebouillon

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2633 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels12.9 g
Eiwitten12.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat champignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1 el boter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de culinaire room toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes reduceren (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Bladerdeegkoekje afbakken
4

Leg het bladerdeegkoekje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige boter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de boter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken de helft apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade voor de volgende dag.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg op elk bord 1 bladerdeegkoekje en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.