Varkensoester met frisse citroendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met frisse citroendressing

Varkensoester met frisse citroendressing

met patatjes uit de oven en sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

1 tl

Honing

¾ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2742 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels17.4 g
Eiwitten34.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en halveer ze. Meng op een bakplaat met bakpapier de krieltjes met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng water met een snuif zout aan de kook in een sauteerpan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 - 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Varkensoester bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkensoester 5 - 7 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in de sauteerpan uit stap 2 en bak de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de sperziebonen beetgaar zijn en de ui zacht is. Haal de sauteerpan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en sperziebonen.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensoester, patatjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensoester met de overige citroendressing (zie Tip).

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met het overige citroenrasp naar smaak.