
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
met champignons, komkommer en cashewtopping
Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
125 gram
Champignons
¼ bosje(s)
Lente-ui
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kipfilethaasjes
¼ stuk(s)
Komkommer
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
50 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de kippenbouillon.
- Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
- Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.
- Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

- Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
- Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
- Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

- Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
- Garneer met de cashewstukjes.