Skip to main content
Loaded soft taco's met varkenshaas
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met coleslaw, avocadosalsa en zelfgemaakte kaasdip

Nodig de zon op je bord uit met dit op-en-top Mexicaanse recept: gevulde zachte taco's met varkensvlees, avocadosalsa, coleslaw en romige kaassaus. Deze mix van traditionele ingrediënten uit Mexico én Tex-Mex invloeden is een echte familiefavoriet. En dat zit 'm niet alleen in de smaak, maar ook omdat het 'muy rápido' op tafel staat.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Hvede)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Latte, Senape, Sellerie, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Schwefeldioxide und Sulfite, Senf)

100 gram

Witte kool en wortel

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Milk)

½ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

100 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1277 kcal
Energie (kJ)5344 kJ
Vetten74.9 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels13.7 g
Eiwitten53.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Theedoek
Bord
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Garde
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de varkenshaas in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.

Coleslaw maken
2

Meng in een kom de witte kool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl limoensap en de helft van de limoenrasp. Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de coleslaw en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Avocadosalsa maken
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de fijn. Meng in een kom de avocadoblokjes met het groene gedeelte van de lente-ui, de helft van de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit een grote pan zonder olie op hoog vuur. Bak de mini-tortilla's 1 minuut per kant, leg ze op een bord en dek af met een schone afwasdoek om de tortilla's warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasblokjes en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de mais uitlekken. Bak de laatste minuut de mais en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd het vlees afgedekt warm.

Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 pannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.

Kaassaus maken
5

Zet 100 ml melk per persoon klaar. Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door, tot alle kaas is gesmolten. Voeg de overige groene peper toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed door en zet het vuur uit.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de coleslaw, het vlees en de avocadosalsa. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige verse kruiden en de overige limoenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

met paprika en belegen kaas
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met brioche broodje, aardappeltjes uit de oven en een salade
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met kerstomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

Kalfs-cheeseburger op z'n Italiaans

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

Pizzabootje met kipgehakt à la Tex-Mex

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

Bietenflatbread met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in kerstomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pikante mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

soul-food met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

Gepaneerde sesamkip met pikante broccoli

met pikante soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde patatjes
Cheesy pastabake met smokey ketchup

Cheesy pastabake met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie