Skip to main content
Steak met aardappelpuree
Steak met aardappelpuree

Steak met aardappelpuree

met romige spinazie

Tip voor malse steak: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

250 gram

Rosevalaardappelen

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Culinaire room

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3195 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels13 g
Eiwitten36.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel, voeg een snuifje zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Bewaar apart tot stap 4.

Steak bakken
2

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak met de helft van de ui in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Zet het vuur laag, haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
3

Blus af met de wittewijnazijn en laat 1 minuut indikken. Voeg daarna de bouillon en de helft van de culinaire room toe. Meng goed door en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Spinazie bakken
4

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rozemarijn en overige ui 1 minuut. Voeg de spinazie en de overige culinaire room toe bak 1 - 2 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur afgedekt indikken tot serveren.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 el boter toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes en serveer op de puree. Schenk de romige saus over het vlees. Verdeel de spinazie ernaast.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes