Duitse biefstuk met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met champignons

Duitse biefstuk met champignons

met patatjes en frisse salade

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Mesclun

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels11.8 g
Eiwitten30.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de Duitse biefstuk alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Duitse biefstuk bakken
5

Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur. Leg de Duitse biefstuk voorzichtig in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de gebakken patatjes en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord 1 Duitse biefstuk. Serveer met de salade.