Spinaziestamppot met champignonjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum

Wat denk jij - bevat 200 gram spinazie meer of minder calcium dan 1 glas melk? (Het juiste antwoord is: meer!)

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

165 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Hazelnoten

225 gram

Aardappelblokjes

40 gram

Gesneden ui

75 gram

Spinazie

25 gram

Biologische zure room

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

2.25 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)740 kcal
Energie (kJ)3098 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Champignonjus maken
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg per persoon: 2 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 el ketjap en 1/4 bouillonblokje toe aan de champignons. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Koken en roosteren
2
  • Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof.
  • Kook de aardappelblokjes in 5 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat met deksel uitstomen.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

Tip: Weeg de aardappelblokjes af. Ben je een grote eter? Kook dan alle aardappelblokjes.

Stamppot maken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Scheur de spinazie grof boven de pan. Bak 1 minuut of tot alles geslonken is.
  • Stamp de aardappelen samen met de zure room en per persoon: 1/4 el mosterd en 1/4 el roomboter.
  • Voeg de geslonken spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes. Bewaar een klein deel voor de garnering en meng de rest door de stamppot.
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Serveer de champignonjus over de stamppot.
  • Garneer met de hazelnoten en het overige basilicum.