USP: Het vlees van de zalm is roze omdat de vis een carotenoïde antioxidant opneemt uit voedsel. Carotenoïden zijn van nature voorkomende pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Ui
Spaghetti
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Roomkaas
1 stuk(s)
Warmgerookte zalm
2.5 gram
Verse bieslook
1 el
Zwarte balsamicoazijn
200 ml
Zoutarme vis- of groentebouillon
1 el
[Plantaardige] boter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon (*tip).
Kook de spaghetti, afgedekt, 9 - 11 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 - 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 - 7 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 - 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de roomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groenten en laat nog 5 minuten zachtjes doorstoven. Snijd de zalm in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn.
Voeg de spaghetti en gerookte zalm toe aan de prei-roomsaus, roer goed door en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.