Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Pepers zijn familie van de paprika en bestaan in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op een puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Erg lekker in combinatie met de Zwitserse gruyère. Zo geven we een Italiaans gerecht een internationaal tintje!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Piments rouges turcs

150 g

Tomates cerises de 3 couleurs

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient Gluten)

10 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

1 cc

Origan séché

25 g

Gruyère râpé

(Contient Lait (contient du lactose))

¼ pièce(s)

Citron jaune

4 leaves

Basilic frais

(Contient Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)662 kcal
Énergie (kJ)2770 kJ
Graisses26 g
dont saturés8 g
Glucides76 g
dont sucres0 g
Fibres13 g
Protéines24 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Plat à four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de Turkse peper in ringen.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse peper (zie tip) en snijd in dunne ringen.

Besprenkel de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de Turkse peper toe aan de pan.
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum klein en garneer met de pompoenpitten, basilicum en overige gruyère.