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Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten
Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Pepers zijn familie van de paprika en bestaan in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op een puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Erg lekker in combinatie met de Zwitserse gruyère. Zo geven we een Italiaans gerecht een internationaal tintje!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Céleri

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Piments rouges turcs

150 g

Tomates cerises de 3 couleurs

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient: Gluten)

10 g

Graines de courge

(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

1 cc

Origan séché

25 g

Gruyère râpé

(Contient: Lait (contient du lactose))

¼ pièce(s)

Citron jaune

4 leaves

Basilic frais

(Contient: Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)662 kcal
Énergie (kJ)2769.8 kJ
Graisses26 g
dont saturés8 g
Glucides76 g
Fibres13 g
Protéines24 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Plat à four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de Turkse peper in ringen.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse peper (zie tip) en snijd in dunne ringen.

Besprenkel de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de Turkse peper toe aan de pan.
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum klein en garneer met de pompoenpitten, basilicum en overige gruyère.

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Steak et sauce cocktail

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Cabillaud et crevettes au beurre à l'ail et Parmigiano Reggiano

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Steak de cerf et gratin de pommes de terre

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Conchiglie en sauce crémeuse au pesto, pecorino et basilic

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Pois chiches croquants, haché végé et sauce au curry jaune

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Bowl de brocoli à l'ail noir, kimchi et fèves de soja

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Steak de thon, wakame et fèves de soja

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Émincés de poulet sur pain turc

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Burgers de haricots noirs au chipotle et salsa d'avocat aux légumes rôtis

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fromage à la grecque et grenailles sautées
Poulet aux épices masala, pain roti et sauce au yaourt

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Steak au ponzu et nouilles de riz

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légumes sautés et piment rouge
Coquilles de tacos garnies de poulet au fromage

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Émincés façon bœuf laqués et stoemp de chicorée

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Stoemp de brocoli & chou, sauce à l'oignon

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fromage à la grecque, tomates séchées et graines de tournesol
Bowl d'œuf au plat au chili doux sur riz au curry

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Burger de poulet et grenailles

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Filet de poulet en sauce crémeuse aux épinards

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pommes de terre poêlées, carotte et herbes fraîches