Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Spaghetti aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er tomaat, courgette en oude kaas aan toe te voegen

Labels:FamilyLactosevrijVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Courgette

3 stuks

Tomaat

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Spaghetti integrale

(BevatGlutenbevattende granen,Ei,Soja)

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

10 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Oregano

50 g

Oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan
Oven
Pan met deksel
Wok
Bakpapier
Bakplaat
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de tomaat in dunne plakken. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicumblaadjes klein.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicumblaadjes aan toe.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicumblaadjes, de overige oude kaas en pompoenpitten.