Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Avec de la tomate, de la courgette et du basilic

Spaghetti aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er tomaat, courgette en oude kaas aan toe te voegen

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1.5 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2611 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Oven
Pan met deksel
Wok
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de tomaat in dunne plakken. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bereiden
2

Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicumblaadjes klein.

Pasta bereiden
4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicumblaadjes aan toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicumblaadjes, de overige oude kaas en pompoenpitten.