Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 759 beoordelingen
Lees meer

Spaghetti aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er tomaat, courgette en oude kaas aan toe te voegen

Labels:FamilyLactosevrijVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

3 stuks

Tomaat

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

10 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

50 g

Oude kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Oven
Pan met deksel
Wok
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de tomaat in dunne plakken. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bereiden
Groenten bereiden
2

Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
Pasta koken
3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicumblaadjes klein.

Pasta bereiden
Pasta bereiden
4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicumblaadjes aan toe.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicumblaadjes, de overige oude kaas en pompoenpitten.