Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla

Wist je dat truffels onder de grond groeien en net als champignons schimmels zijn? Vroeger werden ze opgespeurd door varkens, maar nu vooral door getrainde honden. Die eten de truffels namelijk minder snel zelf op!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

gram

Spaghetti

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde paddenstoelen

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Rucola en veldsla

65 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3572 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers9 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti in 8 - 10 minuten al dente. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof.
  • Snipper de sjalot en snijd de paddenstoelenmix grof.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil zonder zorgen gebruiken.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de sjalot en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelenmix en de rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 11/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoor.
Afwerken
3
  • Voeg de spaghetti en de kookroom toe aan de hapjespan met de paddenstoelenmix.
  • Voeg per persoon 50 ml kookvocht toe, verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten inkoken.
  • Haal de hapjespan van het vuur en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, een mespuntje citroenrasp, de truffelolie en de helft van de Italiaanse kaas toe.
  • Breng ruim op smaak met peper en zout en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti over de borden.
  • Schep wat rucola en veldsla op de pasta.
  • Garneer met de overige Italiaanse kaas.

Tip: Paddenstoelen zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten en volkoren granen.