Skip to main content
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie

Aglio e olio is een kruidige olie, doordrenkt met knoflook en chilivlokken. Deze eenvoudige maar smaakvolle olie voegt diepte toe aan allerlei gerechten, en ook een beetje pikantheid!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

25 gram

Aglio e olio

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Ei, Mosterd, Soja, Tarwe)

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3160 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten25 g
Cholesterol8.3 mg
Zout1.3 g
Potassium708.3 mg
Calcium176.8 mg
Iron1.5 mg
Pan
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
  • Snijd de champignons in plakjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de kerstomaten 4 - 5 minuten.
  • Voeg de spinazie, de passata en de helft van de Italiaanse kruidenmix toe en bak 2 - 3 minuten verder.
Garnering maken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak de panko in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Schep de panko in een kleine kom. Voeg de Parmigiano Reggiano en de overige Italiaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
  • Voeg de aglio e olio (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe aan de saus.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Verwarm nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de pangarnering.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders