HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Snelle rijstschotel met kip en groenten

Snelle rijstschotel met kip en groenten

met spekjes en verse krulpeterselie

25 minuten
Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gemaakt. Voor deze snelle variant met kip en groenten gebruik je smaakmakers als paprikapoeder en kurkuma. Zo staat deze versie sneller op tafel dan het origineel en ontbreekt het zeker niet aan smaak.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kipfiletstukjes

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gemalen komijnzaad

25 g

Spekblokjes

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 stuks

Tomaat

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

750 ml

Visbouillon

2 tl

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout4.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de kipstukjes met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl gemalen komijnzaad.

Kip en spek bakken
Kip en spek bakken
2

Bak de kip en spekblokjes in een grote hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart - de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Knoflook fruiten
Knoflook fruiten
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook 2 minuten in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Rijst koken
Rijst koken
4

Voeg de groentemix, 1 tl kurkuma per persoon, 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon en de bouillon toe aan de pan met rijst. Kook, afgedekt, in 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg na 10 minuten de tomaat, kip en spekblokjes toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

Krulpeterselie snijden
Krulpeterselie snijden
5

Snijd intussen de krulpeterselie grof.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rijstschotel over de borden en garneer met de krulpeterselie.