Snelle rijstschotel met kip en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle rijstschotel met kip en groenten

Snelle rijstschotel met kip en groenten

met spekjes en verse krulpeterselie

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gemaakt. Voor deze snelle variant met kip en groenten gebruik je smaakmakers als paprikapoeder en kurkuma. Zo staat deze versie sneller op tafel dan het origineel en ontbreekt het zeker niet aan smaak.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletstukjes

½ tl

Gerookt paprikapoeder

½ tl

Gemalen komijnzaad

15 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

375 ml

Visbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de kipstukjes met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl gemalen komijnzaad.

Kip en spek bakken
2

Bak de kip en spekblokjes in een grote hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart - de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Knoflook fruiten
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook 2 minuten in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Rijst koken
4

Voeg de groentemix, 1 tl kurkuma per persoon, 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon en de bouillon toe aan de pan met rijst. Kook, afgedekt, in 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg na 10 minuten de tomaat, kip en spekblokjes toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

Krulpeterselie snijden
5

Snijd intussen de krulpeterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de rijstschotel over de borden en garneer met de krulpeterselie.