Deze knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika vormt een mooie combinatie met de malse kipfilethaasjes. Om de salade extra op smaak te brengen, voeg je een dressing met mosterd en grana padano toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
25 gram
Geraspte grana padano
1 stuk(s)
Mesclun
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Gele paprika
1 tl
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfilethaasjes
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom met de dressing (zie tip).
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 8 - 10 minuten rondom bruin en gaar. Voeg ondertussen de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en leg er de kipfilethaasjes erop.