HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvisfilet Met Bieslooksaus
topBanner
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

Met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Lees meer

Schelvis is mild van smaak en past goed bij de klassieke combinatie van bieslook en volle yoghurt. Door de bospeen en aardappelen samen in de oven te roosteren bespaar je veel tijd en het is ook nog eens hartstikke lekker! Heb je een elektrische oven of combimagnetron? Dan kan de oventijd iets langer zijn.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Bospeen

500 gram

Vastkokende aardappelen

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2464 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bak 20 – 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de mosterd en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.