Skip to main content
Scandinavische salade met dorade

Scandinavische salade met dorade

Met gebakken aardappelen

4.3
(3,7K)

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een stevige, volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

:
Eet mij eerst
:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

35 minuten

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

()

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Mesclun

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

()

25 gram

Mayonaise

()

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

()

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers7 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout0.7 g
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, de little gem en de dille door de dressing.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd, gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterddorade. Garneer met de mayonaise.