
Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
80 gram
Vegetarische runderstukjes
200 gram
Oosterse wokmix
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
75 gram
Basmatirijst
10 gram
Sesamzaad
2 stuk(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.


Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische runderstukjes gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.
