Skip to main content
Kipworstjes met Parmigiano Reggiano
Kipworstjes met Parmigiano Reggiano

Kipworstjes met Parmigiano Reggiano

met tomatentapenade, patatjes en groenten

4.4
(258)

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten47.3 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels16.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.5 g
Potassium288.3 mg
Calcium48.5 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Koken
2
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut, of tot de kipworstjes gaar zijn.
  • Draai de kipworstjes regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
  • Roer de tomatentapenade door de broccoli en patatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer broccoli en patatjes over de borden. Leg de gebakken groenten en kipworstjes erbovenop.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders