topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met salami

Orzosalade met salami

met frisse citroenroomkaas en mini-romatomaten

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Allergenen:
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

3 plak(ken)

Salami

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladselder

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.9 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bord
Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snijd de salami in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de salami in 3 - 4 minuten krokant. Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bewaar de pan met het bakvet.
Groenten bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes. 
  • Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladselder fijn. Voeg in de laatste minuut de bladselder toe en bak mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 
  • Maak in een saladekom de extra vierge olijfolie, honing en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer de mini-romatomaten. Voeg de tomaten, de gebakken groenten en de orzo toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verdeel de pastasalade over diepe borden. 
  • Leg de roomkaas op de pasta en strooi de salami erover.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano en serveer met de overige citroenpartjes.