Skip to main content
Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Bijgerecht | met semi-gedroogde tomaten, grana padano en pompoenpitten

4.3
(24)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met zomerse Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je barbecue.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Pinda's
Noten
Sesamzaad
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

40 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuk(s)

Sjalot

90 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)389 kcal
Energie (kJ)1629 kJ
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten12.2 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels3.1 g
Eiwitten7.1 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit een kleine pan zonder olie op hoog vuur.
  • Voeg de pompoenpitten toe aan de pan en rooster ze 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.
  • Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
  • Snipper de sjalot. 
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
  • Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
  • Bestrooi de salade met de grana padano-vlokken en de geroosterde pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders