Skip to main content
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

La fraîcheur de la pomme et le crémeux du chèvre

4.2
(254)

Deze rijke en smaakvolle maaltijdsalade met krieltjes is snel klaar, dus als je weinig tijd hebt, is dit het ideale gerecht. Je gar-neert het gerecht met geitenkaas en walnoten.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

50 stuk(s)

Radicchio en romaine

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Gekleurde cherrytomaten

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

3

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom de krieltjes met de romaine-radicchioslamelange, sjalot, appel en dressing.

5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders