Skip to main content
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Caloriebewust
Koolhydraatarm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

2 plak(ken)

Ontbijtspek

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

¼ head

IJsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2682 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Bord
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten voor een hardgekookt ei of 6 minuten voor een zachtgekookt ei.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd in parten.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Croutons maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes en voeg toe aan een kom
  • Meng de blokjes ciabatta met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook.
  • Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Sla mengen
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitdruipen op een bord met keukenpapier.
  • Maak in een saladekom een dressing van de rest van de knoflook (zie Tip), de peterselie, de yoghurt en per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de ijsbergsla klein en meng samen met de tomatenblokjes door de dressing in de saladekom.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Voeg dan minder knoflook toe of laat het achterwege.

Salade maken
4
  • Breek of snijd het ontbijtspek in stukken.
  • Verdeel de avocado, partjes ei, het ontbijtspek en de croutons over de salade (zie Tip).
  • Verdeel de salade over de borden.

Tip: Voeg de croutons pas vlak voor serveren toe aan de salade, anders worden ze zacht.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes