
Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert eigenlijk pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Krieltjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Komkommer
20 gram
Mesclun
40 gram
Franse camembert
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 ml
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Gekruide rundertartaar
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie


Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tip: Je kunt de schil aan de camembert eventueel ook laten zitten. Om een glad resultaat te krijgen, mix je de saus op het eind met een staafmixer.
