Skip to main content
Romige rigatoni met kruidige portobello
Romige rigatoni met kruidige portobello

Romige rigatoni met kruidige portobello

met spinazie en tomatentapenade

4.1
(2,3K)

In dit recept kruid je de portobello met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

BBQ-rub

80 gram

Verse rigatoni

(Bevat: Ei, Tarwe)

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

50 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)554 kcal
Energie (kJ)2317 kJ
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten57.1 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels6.4 g
Eiwitten15.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de portobello in de helft en daarna in schijfjes.
  • Kook de verse rigatoni, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar in de pot met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2
  • Verwarm een sauteerpan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello toe.
  • Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. Bak vervolgens 3 minuten. Blus af met de sojasaus (zie Tip).
  • Schep de gebakken portobello in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan eventueel naar smaak een beetje toevoegen.

Saus maken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de zure room, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's over de pasta.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders