Kippendij wordt gezien als het meest smaakvolle stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
7.5 gram
Knoflookpuree
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Casarecce
50 gram
Gesneden ui
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
50 gram
Paprikareepjes
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
Portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole pour les casarecce. Détaillez la courgette en dés de 1 à 2 cm. Faites cuire les casarecce 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle casarecce, maar gebruik 2/3. De overige casarecce is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.
Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la sauteuse. Faites-y revenir l'oignon émincé 1 à 2 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez la purée d'ail et les émincés de poulet et faites-les cuire 4 minutes. Ajoutez la courgette, les bâtonnets de poivron, les tomates semi-séchées et les épices italiennes à la sauteuse et faites cuire le tout 3 à 4 minutes.
Tip: Snijd eventueel de semi-gedroogde tomaten eerst klein.
Ajoutez la crème liquide à la sauteuse et émiettez-y 1/4 du bouillon cube par personne. Laissez la sauce réduire 2 minutes en remuant. Ajoutez les casarecce et faites chauffer le tout encore 1 minute. Salez et poivrez à votre goût.
Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.
Servez les casarecce et les légumes dans des assiettes creuses. Garnissez du fromage râpé.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.