topBanner
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Supersnel
3.6/4(342)
Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Gesneden ui

200 stuk(s)

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Paprikareepjes

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

3 tl

Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels7 g
Eiwitten45 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.