De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Mafaldine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
½ stuk(s)
Citroen
1 tl
Piri-pirikruiden
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ bosje(s)
Radijs
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
½ el
Suiker
1 el
[Plantaardige] boter
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de radijsblaadjes, was grondig en zet opzij. Snijd de radijzen in dunne schijfjes. Hak de peterselie fijn.
Weetje: De blaadjes van de radijzen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog gezonder dan de radijsjes zelf. Ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Breng water aan de kook in een ruime pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en zet opzij. Rasp ondertussen de citroen en pers uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano in een andere kleine kom.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de piri piri-kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de citroenrasp en de knoflook toe. Bak nog 2 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de panko met de overige knoflook in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng in een kom de panko, peterselie, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en de overige citroenrasp toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met de radijs. Meng goed en laat de spinazie slinken. Voeg dan het citroensap, de suiker, roomkaas, kookroom en de overige Parmigiano Reggiano toe. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur hoger en laat 1 - 2 minuten koken. Zet het vuur laag en voeg de pasta toe. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Scheur de radijsblaadjes ter garnering klein boven de borden. Garneer met de panko.